InicioMotorArriba el carnet B1 per a joves

Arriba el carnet B1 per a joves

Published on

spot_img

Recentment, s’anunciava la imminent regulació del nou permís de conduir B1 amb el qual els joves a partir de 16 anys podran conduir vehicles elèctrics que tinguin una velocitat màxima de 90 km/h i un pes màxim de 400 quilograms.
Avui dia, aquest tipus de vehicles només poden conduir-se si es compta amb el permís B de conduir, és a dir, el de cotxes. Aquest permís B només pot obtenir-se a partir dels 18 anys, i això és precisament el que vol canviar aquest nou carnet. A més, obrirà el ventall de mobilitat privada als joves menors d’edat, que fins ara només podien aconseguir permisos per a ciclomotors o motos lleugeres.
L’objectiu de l’entrada en vigor d’aquest nou carnet és el d’oferir més formes de mobilitat privada a joves menors d’edat, en concret quadricicles pesats i que poden circular no sols per ciutat, sinó també per vies interurbanes. També es pretén facilitar la mobilitat dels joves en l’àmbit rural, al mateix temps que es cuida el medi ambient, ja que aquest carnet només donarà accés a la possibilitat que els joves condueixin vehicles elèctrics.
Les autoritats calculen que aquest carnet podria permetre que fins a un milió de joves a l’any tinguin accés a la mobilitat elèctrica. Amb aquesta mesura es pretén que el públic jove comenci a acostumar-se a l’ús del vehicle elèctric des d’una edat primerenca, de manera que se sensibilitzin amb una conducció sostenible.

Latest articles

BIZARRAP & SHAKIRA: MUSIC SESSIONS VOL 53

BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el puesto #1 a...

NUEVA TEMPORADA DE “EL DESAFÍO” TRAS SU ÚLTIMO ÉXITO

Roberto Leal presenta el programa y Pilar Rubio, Juan del Val  y Santiago Segura...

‘Viajando con Chester’ volvió a la carretera con confidencias de los invitados y del propio Risto, en su nueva temporada en Cuatro.

Risto Mejide se desplaza a distintas localizaciones con el mítico sofá del programa para...

RECEPTA DE CUINA: XAI ROSTIT AL FORN

Els rostits són el plat estrella de Nadal, i el de xai en concret,...

More like this

BIZARRAP & SHAKIRA: MUSIC SESSIONS VOL 53

BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el puesto #1 a...

NUEVA TEMPORADA DE “EL DESAFÍO” TRAS SU ÚLTIMO ÉXITO

Roberto Leal presenta el programa y Pilar Rubio, Juan del Val  y Santiago Segura...

‘Viajando con Chester’ volvió a la carretera con confidencias de los invitados y del propio Risto, en su nueva temporada en Cuatro.

Risto Mejide se desplaza a distintas localizaciones con el mítico sofá del programa para...