Festa Major de Lleida

 

Lleida es bolca en la seva Festa Major, un esclat de cultura i de creativitat sorgit de la societat civil i bastit sobre la base del nostre compromís col·lectiu amb la ciutat i el de les generacions que ens han precedit. Junts hem engrandit aquesta celebració creant el Maig Festiu. Hem d’estar orgullosos de la riquesa cultural que hem estat capaços de construir a partir de la tradicional festa en honor a Sant Anastasi: la Fira de Titelles, l’Aplec del Caragol i la Festa de Moros i Cristians.
Tan bon punt s’encén la tronada d’inici de la Festa Major entren en escena les figures mítiques que, des que som petits, més ens identifiquen i ens  mocionen. Contemplar lo Marraco, els Gegants, els Capgrossos, els castells, la Batalla de les Flors, l’ofrena a Sant Anastasi, els elements del Seguici i les músiques que els acompanyen ens desperta una sensibilitat única i especial, íntimament lligada a la nostra estima a Lleida. La cultura popular i tradicional, part indispensable de la Festa Major i del patrimoni cultural que compartim, crea uns llaços d’afecte i de pertinença a la ciutat indissolubles.
Un altre element fonamental de la festa és la música. Lleida va obtenir l’any  passat el prestigiós premi ARC a la millor programació musical de les festes majors catalanes.
En aquesta edició, tornem a oferir unes revetlles vibrants, amb conjunts de Lleida i d’arreu que faran saltar i ballar tothom al ritme de diferents estils així com altres cites musicals, com el recital de Jorge Drexler, les òperes Pagliacci i Cavalleria Rusticana, jazz, el concert de la Banda Municipal de Lleida, sardanes i havaneres.
El teatre i les visites al patrimoni monumental i museus de la ciutat completen un programa on també hi són presents les activitats infantils, amb el Carrilet de la Festa Major i el Parc de Somriures entre moltes altres propostes. Hi haurà, a més, infinitat de competicions esportives de múltiples modalitats (judo, bàsquet, bàdminton, golf, futbol, tir, rugbi i un llarg etcètera) que s’estenen durant tot el mes i que donen fe de la vitalitat de Lleida en aquest àmbit.
En moments difícils per al nostre país, la Festa Major ha de ser una font d’inspiració d’harmonia social, de comprensió i d’afecte mutu davant les diferents visions i sentiments amb què cada persona pot contemplar les situacions que hem viscut els darrers mesos i el camí que cal seguir.
Donem inici a una festa que, sempre, ens uneix i ens il·lusiona. La Festa Major és un extraordinari mirall de Lleida i de la seva gent, el millor símbol de tot allò que som capaços de construir des de la unió cívica i l’estima col·lectiva a la ciutat. Us convido a sortir al carrer i a gaudir junts d’una festa que és essència i orgull de Lleida.
Us desitjo una molt bona Festa Major

.