CONSELLS NADALENCS

S’acosta el Nadal i en aquesta época son moltes les persones que decideixen optar per regalar un animal de companyia. S’ha de tenir en compte que una mascota no és un regal qualsevol, estem regalant un ésser viu que passarà a ser un nou membre de la familia durant uns quants anys.
Aproximadament més del 30% de les mascotes regalades durant aquestes dates són victimes de posteriors abandonaments. Aquestes xifres són alarmants i per aquest motiu hem de recalcar alguns dels aspectes que s’han de considerar abans d’incorporar un amic de quatre potes a la familia.
1. Tenir un animal de companyia es una decisió molt personal que no es pot prendre a la lleugera. Ha de ser meditada i consensuada per tota la familia. Estem parlant d’un esser viu, com hem dit abans, un amic de quatre potes que ens donarà moltes alegries i ens mostrarà a diari de forma incondicional tot el seu amor, pero no ens hem d’oblidar que requereix temps, esforç, dedicació, i té un cost econòmic. És una gran responsabilitat que comporta obligacions diaries.
2. És molt important saber qué esperem i que busquem d’ells per que això ens permetrà adecuar les nostres necesitats a les seves. En aquest punt és convenient deixar-se asesorar per un veterinari que us aconscellarà per a que trobeu la mascota ideal, la més compatible amb el ritme de vida i la disponibilitat horaria que tingueu.
3. El pressupost del que disposem per a poder invertir en la nostra mascota també és un punt clau a l’hora de prendre aquesta decisió. Ja que el seu benestar té un cost econòmictant en l’alimentació, la salut, i la higiene són, entre altres.
Si tenint en compte aquests tres primers aspectes es considera que es pot mantenir i gaudir de forma responsable del nou membre de la familia gaudireu d’una de les millors companyies.

Laura Blason, Veterinària (Nacho Anadón Veterinaris)

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*