Especial Elecciones

Marisa Xandri

1.- Com veu vostè Catalunya en aquests moments?

Catalunya ha deixat de ser el motor econòmic d’Espanya. Veig una Catalunya socialment trencada com a conseqüència de les decisions d’uns governants que, de cap de les maneres, haurien de tornar a estar al capdavant de la Generalitat desprès del 21 de Desembre.

 

2.- Quina és la seva proposta com a partit per a aquestes eleccions?

El que jo vull es que Catalunya tingui un Govern compromès amb la legalitat i capaç de crear les condicions necessàries per a que Catalunya i els catalans tornem a ser un dels motors econòmics d’Europa i un model de convivència.

 

3.- Com veu el futur de Catalunya?

Confio en un futur que no tingui res a veure amb el desgavell que hem viscut els darrers dos anys. Cal recuperar la concòrdia entre catalans i tornar a ser el que els separatistes han volgut esborrar. No n’hi ha res de bo en tot el que hem viscut amb el senyor Puigdemont. Res.

4.- La participació en les eleccions sempre ha estat important. Creu que aquesta vegada és més important i perquè?

 

Més que mai. Cal que tothom voti. Ens juguem el futur. Podrem votar, i això ho vull deixar ben clar, gràcies el Partit Popular i al President Mariano Rajoy. L’aplicació de l’Article 155 ha permès fer fora un Govern sediciós que ha vulnerat totes les lleis i tornar la seguretat jurídica a tots els catalans.

Dos supòsits

5.- Vostè a sortit elegit. Creu que podria aportar algun benefici a la província de Lleida?

Jo sóc diputada des de l’any 2010 i he lluitat molt per aquesta terra i per donar resposta a les demandes dels lleidatans. Des del Partit Popular vam demanar una Llei per reduir les llistes d’espera als hospitals públics però, malauradament, no va ser aprovada. Ciutadans, vull recordar-ho, no va donar-li suport. També hem lluitat pel nou institut que fa falta a Cappont, la nova escola prevista Pinyana –que permetrà oblidar els actuals barracons- i hem defensat la PAC i la necessitat de completar la xarxa secundària del Segarra-Garrigues i modernitzar el Canal d’Urgell. I si parlem d’agricultura, vull deixar ben clar que, en cas que Catalunya surti de la UE com sembla voler el senyor Puigdemont, els nostres pagesos no només perdrien els ajuts i la possibilitat de regular els preus en moments de crisi mitjançant les retirades de fruita per destinar-la a beneficència si no que també veurien com Catalunya es converteix en un país tercer en relació a la UE. Això significaria que la nostra agricultura es convertiria en una agricultura d’autoconsum. El futur de la nostra potent indústria agroalimentària seria negre i les perspectives dels nostres joves; tant als sectors primari i industrial com al de serveis; serien molt fosques. Cal continuar dins de la UE i dins d’Espanya.

 

6.- Les tres primeres trucades a qui serien

La primera trucada seria al President Mariano Rajoy. Gràcies a ell hem pogut votar amb garanties i llibertat. Desprès, trucaria als meus familiars per donar-los les gràcies pel suport rebut  durant una campanya molt dura i, finalment, a en Xavier García-Albiol, el nostre candidat a la presidència de la Generalitat i la persona qui ha confiar en mi per representar el Partit Popular a Lleida.

7.- Doni’ns un missatge concret i breu per a tots el que hem d’anar a votar.

El 21 de Desembre ens ho juguem tot. Són unes eleccions històriques que poden permetre canviar Catalunya a millor. El Partit Popular és la garantia d’estabilitat i seguretat perquè és el Partit més fort d’Espanya i d’Europa. Només un bon resultat del Partit Popular garanteix que Catalunya pugui tenir desprès del 21 de desembre un Govern constitucionalista.