Ilerdent: implantologia i regeneració òssia

Clínica Dental Ilerdent de Lleida aposta pel PRGF (Plasma Ric en Factors de Creixement) com a tècnica de regeneració òssia i de teixits. Fa anys que Ilerdent utilitza aquest procediment en els seus tractaments dentals i els resultats obtinguts són més que satisfactoris.

 

El doctor Miquel Gensana ens explica com “amb aquest procediment estem aconseguint regenerar l’os de la mandíbula després d’extreure peces dentals o en cas de defectes o pèrdues de massa òssia, de manera que si hem de col·locar implants, queden molt més integrats i consolidats”.

 

I és que Clínica Dental Ilerdent aconsegueix molts bons resultats amb aquesta tècnica que es basa en l’ús de les proteïnes pròpies del pacient per dur a terme o accelerar el procés de reparació, ja que, com assenyala Gensana, “el PRGF possibilita també la cicatrització de les ferides en menys temps o la regeneració de zones després d’extirpar un quist, alhora que disminueix les inflamacions i redueix el risc de complicacions”.

 

En què consisteix el PRGF?

 

Quan ens fem una ferida, el cos allibera un conjunt de proteïnes (senyals cel·lulars) per estimular el procés de reparació. Es tracta, doncs, d’aprofitar aquest mecanisme natural del cos humà. Gensana ens explica que “el PRGF consisteix a extreure una petita quantitat de sang del pacient, de la qual s’aïllen les proteïnes responsables de la cicatrització i de la regeneració de teixits per poder-les aplicar sobre la zona que hem de tractar, sempre segons dosis terapèutiques, per optimitzar així el procés de curació, que accelerem de forma natural”.

 

Avantatges del PRGF

Són molts els pacients tractats amb aquesta tècnica en diferents camps de la medicina amb resultats satisfactoris. Hem de tenir en compte que parlem d’un procediment que prové de l’autofarmàcia de l’organisme, perquè són les proteïnes del mateix pacient les encarregades de la regeneració. Així doncs, “aquest tractament pot aplicar-se a la majoria de pacients, i és especialment beneficiós en cas de persones diabètiques o fumadores, que sempre tenen més problemes per cicatritzar”, diu Gensana. “L’odontologia és un camp de la medicina en evolució que està experimentat avenços molt importants, i a Ilerdent estem en innovació contínua per poder oferir als nostres pacients tècniques i tecnologies d’avantguarda, com el PRGF i el TAC, que ens permeten fer diagnòstics de manera més fiable i còmoda”, conclou Gensana.

 

Implants zigomàtics, la millor solució quan la regeneració òssia no és possible.

 

Quan la regeneració òssia no és possible, Ilerdent recomana els implants dentals zigomàtics, que tenen aquest nom perquè van fixats a l’os zigoma (al maxil·lar).

 

Els implants zigomàtics són una solució ideal i, a més, són tan resistents que multipliquen per deu la d’un implant maxil·lar.

 

La implantologia zigomàtica permet, en una única cirurgia, treure les peces malaltes, implantar els zigomàtics i carregar les peces noves.

 

A Ilerdent, clínica dental de referència a Lleida, tal com marca la normativa, aquest procediment implantològic el duu a terme un cirurgià maxil·lofacial, en un quiròfan equipat amb els darrers aparells i avenços tecnològics, i un anestesista responsable de la sedació conscient del pacient. A més, els implants zigomàtics i les dents fixes es col·loquen el mateix dia, fet que contribueix a escurçar la recuperació i el postoperatori, que donaran pas a la col·locació de la pròtesi definitiva.