Home / Salud  / Afrontar el dol en temps de coronavirus

Afrontar el dol en temps de coronavirus

El Ministeri de Sanitat ha recopilat algunes frases que els han transmès famílies que han passat pel dolorós fet d’acomiadar a una persona volguda en temps de coronavirus. Es tracta d’una situació molt difícil i escoltar testimonis que

El Ministeri de Sanitat ha recopilat algunes frases que els han transmès famílies que han passat pel dolorós fet d’acomiadar a una persona volguda en temps de coronavirus. Es tracta d’una situació molt difícil i escoltar testimonis que ja han passat pel mateix que nosaltres pot reconfortar i ajudar-nos a afrontar millor el dol.
 
El meu ser estimat no es augmentar aquest final.

  • M’ajuda pensar que ell/ella ja s’ha alliberat d’aqueixa situació, ja no la sent ni la pateix, reviure-la és fer-la presente quan ja no ho és.
  • Sé que els sanitaris estan fent tot el que poden, però em produeix molta tristesa pensar en el que va poder haver patit fins que va morir.

 
Seguisc confinat i això augmenta la meua soledat.

  • La meua família, els meus veïns i els meus amics s’organitzen entre ells per a cridar-me totes les vesprades, a vegades per videocridada del whatsapp. Em deixe cuidar.
  • Quan ells no ho fan puc prendre jo la iniciativa i cridar-los, és sa demanar el que es necessita.
mini 5270 1024x640 - Afrontar el dol en temps de coronavirus

 
No sé si vaig a poder sola/o amb això.

  • A vegades pense que aquest moment em desborda, que és massa per a mi. Ara ho veig molt complicat, però ho he d’aconseguir, ell/ella no permetria que m’abandonara.
  • En altres moments difícils he tirat avant, sé que tinc recursos per a fer-ho.

 
És que no vull oblidar-la/lo.

  • A qui s’estima tant no se li vol oblidar. I ja aprendré, encara que em dolga, a viure sense ell/ella… Però no sé si ara és massa prompte. Muntaré una reunió virtual amb la meua família, per a recordar-li, per a parlar d’ell/ella, per a preparar el funeral que ens haguera agradat tindre.

A vegades és important demanar ajuda i deixar-se cuidar, per familiars, per amics o per professionals.

nuria@immpulso.es

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.