InicioMotorELS DISTINTIUS MEDIAMBIENTALS DE LA DGT

ELS DISTINTIUS MEDIAMBIENTALS DE LA DGT

Published on

spot_img

S’utilitza per a discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient

El distintiu ambiental és una manera de classificar els vehicles en funció de la seva eficiència energètica, tenint en compte l’impacte mediambiental d’aquests, és a dir, els seus nivells de contaminació. De fet, en algunes ciutats ja s’està utilitzant aquest distintiu per a restringir el trànsit durant els dies en què es registren alts nivells de contaminació. També s’usa aquest distintiu per a discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient.
Existeixen quatre els distintius ambientals creats en funció de l’impacte mediambiental dels vehicles.
Etiqueta 0 emissions, Blava. Identifica als vehicles més eficients. Vehicles elèctrics de bateria, elèctrics d’autonomia estesa, elèctrics híbrids endollables amb una autonomia de 40 km o vehicles de pila de combustible.
Etiqueta Eco. Vehicles híbrids, gas o tots dos. Tindran dret a aquesta etiqueta els elèctrics endollables amb autonomia inferior a 40 km, híbrids no endollables, vehicles propulsats per gas natural i gas o gas liquat del petroli.
Etiqueta C, Verda. Vehicles de combustió interna que compleixen amb les últimes emissions EURO. Tindran dret a aquesta etiqueta turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculades a partir de gener de 2006 i dièsel a partir de setembre de 2015. Vehicles de més de 8 places i pesats tant de gasolina com dièsel, matriculats des de 2014.
Etiqueta B, Groga. Vehicles de combustió interna que, si bé no compleixen amb les últimes especificacions de les emissions EURO, sí que ho fan amb anteriors. Tindran dret a aquesta etiqueta turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculades des de l’1 de gener de 2001 i dièsel a partir de 2006. Vehicles de més de 8 places i pesats tant de gasolina com dièsel, matriculats des de 2006.
La resta d’ells no té dret a cap mena de distintiu perquè no compleixen els requisits per a ser etiquetat com a vehicle “net”.

Latest articles

BIZARRAP & SHAKIRA: MUSIC SESSIONS VOL 53

BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el puesto #1 a...

NUEVA TEMPORADA DE “EL DESAFÍO” TRAS SU ÚLTIMO ÉXITO

Roberto Leal presenta el programa y Pilar Rubio, Juan del Val  y Santiago Segura...

‘Viajando con Chester’ volvió a la carretera con confidencias de los invitados y del propio Risto, en su nueva temporada en Cuatro.

Risto Mejide se desplaza a distintas localizaciones con el mítico sofá del programa para...

RECEPTA DE CUINA: XAI ROSTIT AL FORN

Els rostits són el plat estrella de Nadal, i el de xai en concret,...

More like this

BIZARRAP & SHAKIRA: MUSIC SESSIONS VOL 53

BIZARRAP y Shakira hacen historia una vez más al alcanzar el puesto #1 a...

NUEVA TEMPORADA DE “EL DESAFÍO” TRAS SU ÚLTIMO ÉXITO

Roberto Leal presenta el programa y Pilar Rubio, Juan del Val  y Santiago Segura...

‘Viajando con Chester’ volvió a la carretera con confidencias de los invitados y del propio Risto, en su nueva temporada en Cuatro.

Risto Mejide se desplaza a distintas localizaciones con el mítico sofá del programa para...