Compte: jugar amb la pilota de tenis pot causar danys al gos

És habitual veure en un parc a persones jugar amb el gos fent ús d’una pilota de tenis. Un gest freqüent, però que pot comportar alguns danys per a la mascota. Per què? El problema principal

És habitual veure en un parc a persones jugar amb el gos fent ús d’una pilota de tenis. Un gest freqüent, però que pot comportar alguns danys per a la mascota. Per què?

El problema principal està en la pelussa groga o groga-verdosa que solen deixar anar aquest tipus de productes. Cal no oblidar que els gossos tendeixen a subjectar-la o agafar-la amb la boca, per la qual cosa aquesta pelussa podria quedar-se en les seves dents i actuar com una fina escata en l’esmalt de la seva dentadura.

D’aquesta manera, aquesta pelussa groga podria anar desgastant les seves dents, però també podria acumular-se en la seva dentadura i anar passant a l’apartat digestiu, quedant acumulada en el seu intestí.

Un altre dels riscos està en la resta de materials que s’empren com, per exemple, el plàstic. Cal no oblidar que els gossos mosseguen la pilota i, en conseqüència, poden desprendre’s trossos que acabin en la seva gola. De fet, no és rar que s’acumulin en la seva part posterior, podent arribar a bloquejar les vies respiratòries.

És més, aquests trossos de plàstic o goma igualment podrien acabar en el tracte intestinal del gos i produir-li embús, cosa que podria acabar amb una intervenció quirúrgica d’emergència. Davant aquesta situació, els veterinaris recomanen que s’usin joguines especialitzades per a gossos amb la finalitat de jugar amb les mascotes amb total seguretat.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.