Salut visual: cuida la teva vista mentre treballes

La il·luminació i la distància, claus per a una millor salut visual. Sigui teletreballant, o si tenim una feina que implica moltes hores davant d'una pantalla, és important que adoptem una sèrie d'hàbits per a no perjudicar

La il·luminació i la distància, claus per a una millor salut visual.

Sigui teletreballant, o si tenim una feina que implica moltes hores davant d’una pantalla, és important que adoptem una sèrie d’hàbits per a no perjudicar la nostra salut durant el nostre horari laboral, tant pel que fa a la nostra postura com a la nostra vista. Veiem tot seguits uns consells per si teletreballes que, en molts casos, són aplicables també a l’oficina.
Ubicació. En la mesura que sigui possible, organitza l’espai de treball lluny de les àrees de major moviment de la llar, com la cuina o el saló. I el que és molt important, planifica els teus horaris i el temps que inverteixes davant d’una pantalla. L’ideal és que no se superin les 8 hores de visió pròxima al dia.
Estableix pauses de vint segons. Els experts recomanen descansar la vista curta cada 20 minuts d’exposició a la pantalla; i durant 20 segons enfocar la vista a un punt que es trobi a uns sis metres de distància. També és important el parpelleig: Cal que ho fem sovint.
Cuida correctament de les teves ulleres i lents de contacte. Neteja les lents i la muntura amb aigua tèbia de l’aixeta i sabó neutre, i asseca-les amb un drap net de cotó sense pelusses.
Col·loca el monitor a una distància d’entre 30 i 50 centímetres de la teva vista
Situa’l de manera perpendicular a la línia de la mirada. És a dir, que no necessitis abaixar o alçar la vista per a veure el teu treball.
Presta especial atenció a la il·luminació. L’ideal és que les fonts de llum pròximes, com les finestres, no provoquin enlluernament directe ni reflexos en la pantalla. La pantalla ha de situar-se perpendicular a l’entrada de llum a través de finestres; mai hem de situar-ho darrere o enfront d’una finestra.
Evitar ambients calorosos o massa secs. Es poden posar humidificadors perquè l’ambient no resulti tan sec i no repercuteixi directament en la sequedat de la nostra gola i, per descomptat, el nostre ull.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.