Malalties bucodentals

Assistant dentist and the patient in the clinic.

Esperar a anar al dentista fins a la caiguda de les dents de llet és un dels errors més freqüents que incorren els pares espanyols. De fet, segons Clínica Prinon, especialitzada en odontologia microinvasiva i en odontologia maternoinfantil, gairebé el 95% de les malalties bucodentals es poden prevenir des de l’embaràs i el període de lactància i, en el cas de les càries, la xifra augmenta fins al 100%. Es tracta d’una nova corrent medicocientífica que demostra que els hàbits de les mares des de l’embaràs són determinants en la salut bucal dels seus fills durant tota la seva vida.

Les dents de llet i les dents permanents dels nens i adolescents requereixen un tractament particularment delicat. Però, les estadístiques indiquen que un 46% dels pares afirmen haver portat al dentista els seus fills només en el moment en què van detectar un problema, mentre que un 20% dels pares afirma no haver portat mai els seus fills a una revisió dental.

Visitar el dentista especialista en odontologia maternoinfantil abans de l’embaràs i el part és vital per reduir el nombre de bacteris productors de malalties bucals i que després es transfereixen al nadó a través de la mare i els seus cuidadors.

Font: Bcnpress Comunicación