Safari Aitana

Ubicació: Safari Aitana, Penàguila, Alacant
Extensió: 1.500.000 m2
Horari: d’11 a 19 h

A tenir en compte: les visites guiades són a les 11 h i a les 15 h, on podrà gaudir de la ruta amb el personal del safari coincidint amb el moment de la repartició del menjar dels herbívors.

Vam anar al safari el dia 9 de desembre del 2017, i la pregunta que em vaig fer és: “Per on es pot començar quan el que has viscut i vist és més que genial?

En entrar al safari, vaig tenir la impressió que era petit, però a mesura que hi entràvem vaig veure que era molt gran i amb espais amplis per als animals.

El cuidador anava explicant les espècies que hi ha al safari i les curiositat d’alguns animals. Durant el recorregut pots baixar del vehicle a les zones que el cuidador et diu per poder gaudir del contacte amb els animals, com ara els estruços, les girafes i alguns més.

Us puc assegurar que l’estruç, amb la potència de bec que té, agafa el pa amb molta cura, i que la llengua de la girafa és molt enganxosa.

Tenen un segon circuit que es fa a peu i en què pots veure mares, linxs europeus, óssos rentadors, etc. I pots, a més, per exemple, recollir les plomes que hi ha fora del recinte dels animals per si te’n fas col·lecció. Sabíeu que les plomes d’emú tenen una arrel de la qual surten dues plomes? Sabíeu que les pues del porc espí són buides per dins? Doncs tots aquest animals que us he dit els podeu veure allí.

És un lloc familiar idoni per tenir contacte amb els animals i aprendre’n d’ells. Els nens i els grans gaudeixen donant de menjar a alguns animals. Per finalitzar, us deixo curiositats d’alguns dels animals que podreu conèixer al safari.

 

ELEFANT

Localització: Àfrica i Àsia. Pocs a Borneo.
Esperança de vida: Viuen de 60 a 70 anys en captivitat.
Curiositats:
La funció de les orelles és termoregular.
Pesen entre 5 i 7 tones.
No tenen por dels ratolins, el que els passa és que tenen molt mala visió, per tant, amb els ulls no poden distingir amb claredat les coses petites que es mouen davant d’ells.
Dormen 2 h al dia aproximadament, i ho fan de peu.
Somien.

 

 

 

ESTRUÇ

Localització: Àfrica.
Esperança de vida: 50anys en captivitat.
Curiositats:
Els mascles són negres i les femelles, marró-gris.
S’empassen pedres i altres substàncies dures per ajudar a fer la digestió.
Ataquen amb les potes, no amb el bec.
Els ous que ponen pesen entre 1 i 2 kg, l’equivalent a 24 ous de gallina.

 

MUSSOL

Localització: Europa
Esperança de vida: 20 anys. 50 anys en captivitat.
Curiositats:
La textura característica vellutada és típica en aus nocturnes, i la tenen per fer el vol silenciós per poder caçar sense que la presa els sentin arribar.
Les plomes del costat del bec les fa servir com una antena parabòlica per captar el so i així caçar infal·liblement.

 

 

GIRAFA

Localització: Àfrica
Esperança de vida: 50 anys en captivitat.
Curiositats:
Fan una alçada de 6 m.
Tenen les mateixes vertebres cervicals que els humans.
Tenen una llengua prènsil i protràctil de 45 a 55 cm de llargada i de color blau fosc, que també fan servir per netejar-se les orelles.
Dormen de peu 1 o 2 h al dia, però en intervals de 7 minuts, aproximadament.

 

Anna Juncosa