Terra Natura

Ubicació: Benidorm, Alacant.

A tenir en compte: hi ha espectacles cada 30 minuts aproximadament. I ofereixen experiències amb diverses espècies.

Jaguar

Localització: Amèrica

Esperança de vida: 10 a 12 anys en llibertat, 20 en captivitat.

Curiositats:

Un jaguar adult pot arrossegar un toro de 350Kg gràcies a les potents mandíbules que té o travessar la closca d’una tortuga de mar.

Poden presentar melanisme, llavors és quan tenim un exemplar negre al que li diem pantera negra.

Si no troba mamífers per alimentar-se, pot caçar caimans i anacondes.

És l’únic felí que mata a la seva presa travessant l’oïda, és la manera en que arriben a l’encèfal de la presa de manera que produeix la mort immediata.

En la cultura precolombina era molt important ja que els xamans creien que era un ésser màgic i per tant en els rituals xamànics, quan el xaman estava en tràngol (“trance”) el que feien era enfrontar-se a un jaguar. Si el xaman guanyava, aquest podia dirigir l’energia de l’univers cap al bé però si el jaguar guanyava, aquets es transformava en un monstre, en un ésser obscur que devorava tot.

 

Guanac

Localització: Amèrica del sud (Bolívia, Xile, Argentina, Paraguai i Perú)

Esperança de vida: 20 a 25 anys en llibertat

Curiositats:

La saliva és summament enganxosa i la fan servir a mode de defensa per fugir dels depredadors.

En la cultura andina els guanacs eren sacrificats per oferir-los com ofrenes, i els seus òrgans servien per llegir els auguris.

 

 

Granota fletxa:

Localització: Guinea, Guyana, Surinam i Nord de Brasil.

Esperança de vida: 7 anys aprox.

Curiositats:

la epidermis d’aquest amfibi expulsa una substància verinosa que provoca nàusees i vòmits als depredadors que intenta menjar-se-les.

Els indígenes aprofiten aquest verí per untar els dards que utilitzen per caçar. Per fer això empalen les granotes en un bastonet i l’apropen al foc per a que suïn i així extreure el verí. També poden fregar el dard per sobre de la granota viva.

Poden ser de varis colors, tots molt vistosos.

 

 

Daina

Localització: mediterrani europeu  i Àsia menor

Esperança de vida: 20 anys

Curiositats:

La cua és negre per sobre i blanca per la part de sota, el cul és tot blanc. Quan hi ha una amenaça aixequen la cua i deixen al descobert la regió anal blanca, és la manera d’avisar a la resta del ramat que hi ha perill i així poden fugir.

De vegades se’ls sol anomenar “palets” per la forma de les seves banyes. Tenen forma de pala.

 

 

Gosset de les praderies

Localització: Amèrica del nord

Esperança de vida: 6 anys en llibertat i uns 10 anys en captivitat.

Curiositats:

Tenen 27 sons per comunicar-se, tots diferents i cada so té un significat (fugir, estar a gust, perill, etc), és la comunicació més sofisticada del mon animal.

Les dents d’aquest animals són de color taronja. No és que les tinguin brutes, és la seva pròpia dentina.

Són capaços de fer túnels de 5 a 15 metres de llargada i fins a 3 metres de profunditat on poden viure entre 15 i 25 famílies ja que són animals molt sociables.


És un zoo interessant per visitar ja que té un programa de rehabilitació d’onze ocells (rapinyares) en estat irrecuperable i també participa en estratègies per a conscienciar a la gent de la varietat d’espècies. També fan cria en captivitat, és una manera d’assegurar l’existència d’espècies en perill d’extinció.

Pots gaudir del contacte amb animals com són les daines , els muflons, les llamas, els guanacs i les cabres.

A l’aviari pots veure varies espècies, cal destacar el tucà sulfurat (Ramphastos sulfuratus)i la cigonya maguari. En altres parts del parc podem descobrir el muntjac (Muntiacus muntjac) i el monstre de Gila (l’únic saure verinós del món).