Els rostits són el plat estrella de Nadal, i el de xai en concret, tot un clàssic que mai falla. És una recepta molt fàcil d’elaborar, encara que necessitarem gairebé dues hores perquè quedi perfecte.
Ingredients:
– Llard de porc
– Cuixa de xai
– 150 ml d’aigua
– Oli d’oliva verge extra
– Vi blanc
– Sal
– Romer
– Llorer
– 2 grans d’all.
Elaboració:
El primer que farem serà preescalfar el forn a uns 180 °C.
Salarem el xai i li untarem el llard per ambdós costats.
En la font, posarem l’aigua, els alls, el llorer, el xai i el romaní.
Ruixarem el xai amb oli d’oliva i rostirem durant uns 30 minuts.
Passada la mitja hora, donarem la volta al xai i tirarem una mica de vi blanc i ruixarem amb el mateix suc que va deixant anar el xai.
Cada quinze o vint minuts, cal anar controlant el rostit i ruixant amb una mica de suc per a evitar que s’assequi.
Al cap d’una altra mitja hora, tornarem a donar la volta. En total, deixarem cada costat sobre una hora.
Si hi ha parts que veiem més torrades, es poden cobrir amb paper d’alumini.
Per a la guarnició podem acompanyar amb patates, arròs blanc, verduretes o puré de patates.