En la majoria de llars, sobretot si hi ha nens, es consumeixen regularment cereals durant el desdejuni. Sempre ens els han publicitat com a ideals per a un desdejuni equilibrat, no obstant això, no sempre és així, ja que la majoria d’ells contenen sucres i altres ingredients com sabors artificials o greixos que no els fan tan recomanables. Per això sempre abans de decantar-nos per l’un o l’altre, és aconsellable fixar-se bé en l’etiqueta i verificar que la major part del contingut sigui d’algun cereal, com ara l’arròs, la civada, el blat, el musli o el blat de moro entre altres, i a més tenir en compte els següents consells:
– Que siguin baixos en sodi. I és que la quantitat de sal no hauria de superar els 220 g per ració.
– El sucre també ha de ser baix, per la qual cosa són una millor opció les varietats que tenen com a molt uns 10 g per ració. L’edulcorant pot venir en forma de sucre, sacarosa, etc. així que és important sumar tot.
– Millor com més minerals i vitamines.
– Decanta’t per aquells que tinguin més quantitat de fibra. La fibra no només ajuda a disminuir el colesterol o evitar malalties com la diabetis, sinó que a més ens sadollarà més i, per tant, evitarà que tinguem gana de seguida.
–Opta pels integrals. Si bé, cal fixar-se bé en l’etiqueta, perquè encara que marqui fos el producte com a integral, aquest no serà considerat així si no conté almenys 5 g o més de fibra per ració.
– Quan vulguem comparar diferents productes fixant-nos en els valors nutricionals, fer-ho sempre comparant per grams i no per racions, ja que aquestes poden ser molt subjectives tant per part del fabricant com del mateix consumidor.
I si tenim dubtes, i volem consumir un producte de major qualitat, millor comprar els cereals naturals, que tot i que no tenent tant sabor, sempre podem fer-lo més apetible afegint-los iogurt, fruits vermells o mel.